Onze Champagnehuizen

Voirin Jumel

Cramant

Voirin Jumel

Dit door Julie, Pauline en hun vader geleide familiehuis maakt al vijf generaties lang champagnes van Grand Cru wijnvelden uit de Côte des Blancs. De heuvels met een diepe laag krijt en kalk zorgen voor de meest elegante en frisse expressie van Blanc de Blancs champagne. Maar naast deze ultieme aperitief champagne maken ze een krachtige Blanc de Noir van 100% Pinot Noir en in kleine oplage een topcuvée met vergisting en opvoeding in oude vaten uit de Bourgogne.

La Maison Penet

400 jaar historie én wijngaarden in Verzy, een van de beroemdste Grand Cru dorpen van Champagne. Dit huis is van bijzondere klasse en produceert ieder jaar een bijzondere reeks cuvées uiteenlopend van toegankelijke blends tot exclusieve plot champagnes. En leuk feitje: een van de eerste bedrijven in de wereld die een QR code op zijn producten drukte.

La Maison Penet

Verzy

Leriche Tournant

Vandières

Leriche Tournant

Isabelle & Benjamin maken in de Vallée de la Marne zachte fruitige tot zeer krachtige champagnes van Meunier, Pinot Noir en Chardonnay. Hun champagne ‘de la maison’ de ‘Tradition Meunier’ is dé reden geweest dat wij champagne zijn gaan importeren en de beste 100% meunier champagne die wij kennen. Maar ook de Prestige met ‘Dom Perignon blend’, ‘De 50’ met houtopvoeding en Rosé de Saignée met aroma’s van wilde aardbei leveren uniek hoge kwaliteit voor hun prijs.

Bochet Lemoine

Pierre (ongeveer onze leeftijd) heeft na zijn studie Oenologie het stokje van zijn vader overgenomen. Samen maken ze champgnes van een uitzonderlijk hoge prijs-kwaliteit verhouding in het dorp Cormoyeux dat op steenworp afstand ligt van het ‘hart van Champagne’ Epernay. De stijl van het huis is fris en fruitig en smaakt echt ‘klassiek champagne’. Ideaal voor de zondag met de fam 🥂

Bochet Lemoine

Cormoyeux

Richard Bavion

Verzy

Richard Bavion

Chique champagnes uit Verzy, ons geliefde dorp in de Montagne de Reims. Om mee te shinen én van te genieten. De champagnes liggen zeer lang te rijpen in de kelders om echt volwassen te worden. En dat proef je, voor een keurige prijs.