Lehmann Jamesse

Champagneglazen

De champagneglazen van Veuve Cliquot, Ruinard en de boeren zelf

Kijk maar eens om je heen in Champagne, online bij grote champagnemerken als Veuve Clicquot of Ruinart en bij zelfstandige producenten in Champagne: geen tot zeer weinig flûtes te bekennen. Overal zie je de licht gebolde, tulpvormige champagneglazen van Lehmann Reims. Lees waarom de champagneglazen van Lehmann het beste zijn voor champagne of bestel de champagneglazen bij ons in de webshop en ontdek zelf het verschil in smaak en aroma!

Lees alles over de beste champagneglazen

Tulpvormige champagneglazen

De champagneglazen kenmerken zich door de brede ronding en lichte versmalling aan de bovenzijde van de champagneglazen, de zo genoemde (lichtelijk verfranst) ‘Tulipvorm’. In feite hetzelfde idee als bij witte of rode wijn: de (mousserende) wijn kan hierdoor rijkelijk in contact komen met zuurstof waarna de aroma’s kunnen ontwikkelen in het glas en geconcentreerd de neus kunnen bereiken. Probeer de Lehmann champagneglazen eens naast een smalle champagne flûte en ervaar een verschil van dag en nacht.

Lehmann Jamesse champagneglazen

Voor de ontwikkeling van deze champagneglazen is Lehmann Reims de samenwerking aangegaan met Philip Jamesse. Hij was 18 jaar Chef sommelier van het 2* restaurant ’Domaine Les Crayères’ en is, gezien de ligging van het restaurant in de Champagnestreek, als geen ander gefascineerd door champagne. Inmiddels is zijn serie champagneglazen met recht de standaard in Champagne. Zowel voor de grote als kleine champagnehuizen als op de terrassen in de streek, overal worden de champagneglazen van Lehmann gebruikt.

Lehmann champagneglazen samenwerking met Philippe Jamesse
Champagneglazen van Lehmann

Het ‘kuiltje’ in de champagneglazen

Het speciaal ontwikkelde Lehmann ‘kuiltje’ zorgt voor een elegante stroom van bubbels in de champagneglazen. Enerzijds ziet dit er prachtig uit en kun je hierdoor de mousse goed inspecteren. Een ander zeer belangrijk voordeel is dat dit een overdaad aan bubbels voorkomt. Het gehemelte wordt subtiel geprikkeld en de champagne of mousserende wijn is hierdoor over het algemeen beter in balans met de verfijnde aroma’s van Champagne. Daarnaast zorgt het kuiltje ervoor dat de bubbel langer in het champagneglas blijft!

Champagneglazen schoonmaken

Hoe kun je champagneglazen nou het beste schoonmaken? Als je lang plezier wil hebben van je champagneglazen, spoel ze dan na gebruik af onder de kraan met warm water. Natuurlijk is de vaatwasser makkelijk, maar hierdoor blijven vaak vlekken achter op het glas. Onze tip: Droog de champagneglazen af met een poleerdoek voor het beste resultaat! Zo voorkom je vette vingers op je champagneglas!

De voordelen ten opzichte van champagne flutes of champagne coupe glazen

Waarom kun je beter geen champagne drinken uit champagne flutes of champagne coupe glazen? De champagne flutes zijn recht en smal. Daardoor heeft de wijn onvoldoende ruimte om aroma’s te ontwikkelen. De feestelijke champagne coupe glazen zijn te breed, waardoor alle ontwikkelde aroma’s meteen uit het glas verdwijnen. De tulipvorm van het Lehmann Jamesse champagneglas zorgt ervoor dat alle aroma’s vrijkomen in het glas, waardoor je de champagne nog beter kunt proeven! Lees meer over de voordelen van de het Lehmann champagne glas.

Bestel jouw Lehmann champagneglazen direct in onze webshop