Online champagne proeverij

Leer alles over champagne vanuit je eigen woonkamer

  • Proef 4 verschillende champagnes

  • Met uitgebreide toelichting in de online video’s

  • Comfortabel vanuit je eigen woonkamer

Ontdek de verschillende smaken van Champagne

Wil jij ontdekken welke champagne je nu echt lekker vindt? Dan is ons champagne proefpakket iets voor jou! Wij hebben 4 champagnes geselecteerd uit verschillende regio’s en van verschillende kleine familiebedrijven om jou kennis te laten maken met de diversiteit van Champagne. Het proefpakket bestaat uit: 3 champagnes gebaseerd op de verschillende druiven (Chardonnay, Pinot Noir & Meunier), een special: een Grand Cru Rosé champagne op basis van Pinot Noir & een champagne stopper. De champagnes sluiten aan op de online proeverij die hieronder is te vinden.

Bekijk onze online videoreeks

In navolging van de honderden proeverijen die we in onze Plop-up locatie in Amsterdam hebben gegeven, hebben we ook een online videoreeks opgenomen om liefhebbers thuis (online) mee te kunnen nemen naar Champagne. In 10 video’s vertellen we je alles over de Champagnestreek, hoe champagne wordt gemaakt, de druiven en natuurlijk de verschillende champagnes uit het proefpakket. Bestel het proefpakket via onze webshop en proef wat Champagne te bieden heeft of bekijk de video’s om wat meer te leren over het product.

Tip: Je kunt 10 keurige glazen schenken uit een fles champagne dus je kunt de proeverij met 10 personen doen (€10,- p.p.)

Video 1: Welkom bij de online champagne proeverij

Niek verwelkomt je in de Bubbels & Bruis Plop-up en vertelt iets meer over wat er in deze online proeverij voorbij gaat komen.

Een leuke tip: in december keren we terug naar de Potgieterstraat 47 in Amsterdam voor een tweede editie van de Plop-up. Hierbij kun je vijf champagnes proeven en vertellen wij je alles over ‘s-werelds beroemdste bubbel.

Video 2: Belangrijke informatie voordat we gaan proeven & champagne #1

We proeven champagne #1: Voirin Jumel Blanc de Blancs

Daarnaast deelt Ivo belangrijke informatie zodat je goed van start kunt gaan met de digitale proeverij:

  • Hoe open je een champagnefles?
  • Hoe proef je champagne?
  • Hoe wordt champagne gemaakt?

Video 3: de Champagnestreek & Voirin Jumel Blanc de Blancs

We hebben de eerste champagne geproefd, namelijk de Blanc de Blancs van Voirin Jumel. Ivo duikt met jullie iets dieper in de achtergrond van deze bubbel die voor 100% bestaat uit Chardonnay druiven uit Cramant: een Grand Cru dorp uit de Côte des Blancs. Julie & Pauline, de vijfde generatie die op dit moment aan het roer staat, probeert een frisse stijl champagnes te creëren, hetgeen jullie hopelijk terugproeven in het glas.

Video 4: Dosage, brut, brut nature & demi-sec

Is een champagne droog of zoet? Dit wordt bepaald in het proces van dégorgement waarover Ivo iets meer vertelt in de vierde video.

Brut (hetgeen op een kleine 90% van de champagnes op de markt is terug te vinden) staat voor ‘droog’ en meer specifiek voor 0 tot 12 gram suiker per liter. Brut nature heeft 0 gram toegevoegde suikers waardoor het nochtans een strakkere beleving geeft.

Video 5: Blanc de Noirs & champagne #2

We gaan naar ruimte 2 waar Niek jullie meer gaat vertellen over de twee blauwe druiven in Champagne: Pinot Noir & Meunier.

Daarnaast mag champagne #2 worden geopend: de Tradition Meunier van Leriche Tournant. De champagne waar het voor ons allemaal mee begon.

Video 6: waarom is champagne zo bijzonder?

Niek duikt iets dieper in de wereld van champagne. Hij vertelt iets meer over terroir en waarom krijtgesteente zo belangrijk is voor Champagne.

Daarnaast komt de appellation in Champagne aan bod waarbij Niek wat verdieping geeft over Grand Cru, Premier Cru & Cru.

Video 7: Champagne #3

We zijn aangekomen bij champagne #3: Waris Hubert Armorial.

Neem de tijd om te ruiken en proeven en probeer eens wat meer te ontdekken in de verschillende aroma’s. De Armorial van Waris Hubert is een champagne op basis van 100% Pinot Noir druiven. Mocht je al wat meer wijnkennis op zak hebben dan kan dit al het een en ander verklappen over wat je kunt vinden in het glas. Hoe dan ook gaat Niek jullie een handje helpen!

Video 8: het blenden van champagne & reservewijn

Een mooi moment om iets langer stil te staan bij hoe champagne gemaakt wordt. In deze video vertelt Niek wat meer over het blenden van champagne, champagne met en zonder oogstjaar, vin clair en reservewijn. Verder lichten we het verschil tussen kleine champagneboeren en de grote maisons als Moet & Chandon uit.

Video 9: Rosé champagne, de saignée methode & champagne #4

Champagne #4: dé Rose de Saignée van Jacques Rousseaux op basis van 100% Pinot Noir druiven.

De laatste champagne is een rosé champagne die op authentieke wijze is gemaakt, namelijk op de saignée methode. Neem de tijd om deze champagne te proeven en ruik en proef met name ook nog eens wanneer de bubbel wat langer in het glas zit.

Video 10: Bedankt & Bubbelclub

We blikken nog eenmaal terug op de online proeverij.

Bedankt voor het bekijken van de video’s en hopelijk ook het aandachtig proeven van de verschillende champagnes!

Vind je het nou leuk om op de hoogte te blijven van de reizen die wij maken en aan te schuiven bij proeverijen? Meld je dan aan voor de Bubbelclub en ga met ons mee op reis! We beloven: geen spam, only champagnes 🍾

Bestel de champagne proeverij voor thuis en proosten maar!