Lichtexhibitie

Door Just van der Loos

Sauvage Art Space heeft mij gevraagd om in december te exposeren in hun galerie op de Potgieterstraat waar ik me vereerd door en verheugd over voel. De galerie is onderdeel van de ruimte waar de enthousiaste mannen van Bubbels & Bruis in dezelfde periode hun campagne uit de doeken zullen doen. Al tijdens onze eerste ontmoeting werd met een glaasje bruis beklonken dat we de handen ineen zouden slaan.

December heeft behoefte aan licht en licht is waar ik het liefst mee speel. Dynamische lichtinstallaties en lampen veelal met gedimd gloeilicht breng ik samen met bijzondere champagnes. Gloeilicht is het meest natuurlijke licht: zoals een kaars brandt, gloeit een gloeidraad. De gloeilamp is nog steeds het beste symbool voor een goed idee. De grootste gloeilamp in ons leven, de zon, kan ons voorzien van een overvloed aan energie waarmee we zorgeloos onze lampen kunnen laten branden. Er zijn geen schaarse materialen nodig bij de productie en de 95% warmte die ze leveren scheelt in stookkosten.

Van lightbulbs naar light bubbles is een kleine stap. Het komt voort uit een zelfde liefde voor goede, mooie en eerlijke producten die een lange ontstaansgeschiedenis hebben, waarbij toewijding en beleving belangrijker zijn dan effectiviteit. Praktisch gezien kan ik daarom bijvoorbeeld ook het belang van dimmers niet genoeg benadrukken. Het licht ietwat omlaag draaien creëert zoveel meer sfeer.

Net zoals je champagne uit de juiste glazen moet drinken om echt te genieten van de bijzondere smaak! Boek een proeverij en laat je verlichten!